Kedves Liesi!

A vasárnapi idejövésről írok neked. Ha jössz, reggel indulj el, Drégelypalánkon szállj le és a katonai parancsnokságtól kérj be- és kijöveteli engedélyt Ipolyságra. Palánkon le fogod késni a csatlakozást, de nem baj, ott keresel valami kocsit vagy autót ami áthoz ide. Én a Horthy Miklós laktanyában vagyok, odajössz és kihívatsz. Én majd Szombaton este táviratozok hogy gyere, mert akkor már tudom, hogy Vasárnap itt leszünk vagy nem. Csak akkor gyere, ha táviratozok, mert akkor itt leszek. Holmit kézben hozd el magaddal. Jól vagyok, semmi újság nincs, csókol szerető férjed.

Bandi
  • Látogatások: Ez többször visszatérő téma a levelezésben. A látogatás a személyes kapcsolattartás egyik lehetősége volt akkoriban a viszonylag ritka eltávozás mellett. A látogatók élelmet, dohányt, pénzt és természetesen saját magukat vitték el. Majd később olvasható lesz, hogy már egy egyszerű látogatás is konspirációs tevékenységet igényelt.
  • Rejtvény: lehet találgatni, hogy összejött-e ez a látogatás. Talán a következő posztból lehet majd következtetni.
  • Horthy Miklós laktanya, Ipolyság: A felső kép a post-card.hu-ról való. Az alsó a k2.kooszi.fotoalbum.hu oldalról.

 

horthy-laktanya-ipolysag.jpg

horthy-laktanya-ipolysag-2.jpg

 

Szerző: solesz  2012.12.15. 18:16 Szólj hozzá!

Címkék: 1938 látogatások Ipolyság horthy miklós laktanya

A bejegyzés trackback címe:

https://munkaszolgalat.blog.hu/api/trackback/id/tr814967144

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása