Kedves Liesi.

Anyától kértem a héten egy kis pogácsát de eddig még nem kaptam meg. Érdeklődd meg, hogy küldött-e. Mert lehetséges, hogy küldött de én még nem kaptam meg. Akkor a feladó vénnyel meg kell sürgetni.

A szennyes még itt van, ha elküldöm a kapcát és a zsebkendőt mosasd ki és küldd vissza. A Józsi és a Pici írt, már külön-külön. 9.80 pengőt kaptam zsoldot. Lakbért ne fizess, hanem amennyit tudsz tegyél a Takarékba.

A mama adótartozása valószínűleg az iparengedélyéből származik, tehát azt rendezzétek (kérvényezni az elengedést) Az Ede itt van a gyalogsági ágyúnál. Tegnap be lettünk oltva tífusz ellen és nem fáj már semmit. Írjál azonnal és kimerítően mindenről. A lábam eddig fájt egy kicsit, de már begyógyult. Így hál Istennek már semmi bajom nincs csak szeretnék már hazamenni. Apuskáéknak mutasd meg ezt a levelet, hogy ők is tudjanak mindent rólam. 

Csókolom a Mamát üdvözlöm a Gyurit és végül csókollak szeretettel Téged

Bandi
  • Apuska és a mama és az adótartozás: a Baross utcában vegyesboltot üzemeltettek. Ebben az időben nehezem ment már az üzlet. Az adók kitermelése sem sikerült, főleg úgy, hogy az egyik gyermek munkaszolgálatban volt, amit zsoldot kapott az az ott létre is alig futotta. Nem véletlen, hogy még egy több napig utazó pogácsának is akkora jelentősége volt, hogy a levél egy jelentős részét ennek szentelte a nagyapám.
  • Pici: nagyapám lánytestvére. Tőle idén vettünk búcsút. Nem véletlenül volt Pici a beceneve, roppant vékony és alacsony termetű asszony volt.

 

Szerző: solesz  2012.11.21. 11:31 Szólj hozzá!

Címkék: adó pogácsa munkaszolgálat 1938 tígusz

A bejegyzés trackback címe:

https://munkaszolgalat.blog.hu/api/trackback/id/tr904918053

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása